Så här fixade jag grytan...
Detta behöver du:
1 kg kyklingfile i tärningar- 4 dl grädde
- 1 hackad lök
- 1 Vitlöksklyfta
- Curry efter behag eller 3 msk
- Salt 1 - 2 tsk
- 2 msk socker
- 2 mskolja till stekning
Häll oljan i en stekgryta hetta upp och tillsätt lök och curry rör om tills löken mjuknat. Tillsätt kyklingbitarna ochoch låt allt steka i ca 5 minuter.
Häll i grädden salt och socker samt en pressad vitlöksklyfta låt allt småputtra i 20 - 30 minuter. Smaka av allt och krydda mera om du tycker att det behövs. Vill du ha lite tjockare sås så reder du av allt med 1 msk vetemjöl som du rör ut i 1 msk smör eller olja, häll i grytan och låt det småputtra en stund till allt tjocknat, rör om hela tiden
Ja det var allt, bara att servera med ris eller kokt potatis.
1 kommentar:
Ja, den var super god!
Skicka en kommentar